HET VERHAAL VAN CALLATI

Waarom moet dit uitgelegd worden?

Is er een probleem dan?

Je denkt waarschijnlijk, wat is het probleem? Een koffiemerk koopt groene bonen bij een koffieboer, laat deze roosteren en verkoop dit aan de consument. Iedereen krijgt een eerlijk deel van de winst. Helaas is dit niet het geval, maar 4% van de prijs die wij (als consumenten) betalen voor de koffie komt terecht bij de koffieboer. De afgelopen tijd gaan de koffieprijzen voor ons omhoog, maar voor de koffieboeren gaat de prijs alleen maar omlaag.

Hoe kan dit? De waarde in wat wij de wereldwijde koffiestoel noemen, werd gelijk verdeeld tussen de producerende landen en consumerende landen. Voor een lange tijd was de winst min of meer eerlijk verdeeld tussen de consumerende landen en de producerende landen. Alleen in de laatste 10 jaar is dat snel veranderd. Tegenwoordig krijgen de producerende landen nog maar 13-17% van de winst. In diezelfde periode werden alle waarde toegevoegde activiteiten uit deze landen weggehaald, wat ze afhankelijk maakte van ontwikkelingshulp.

In de afgelopen 30 jaar wordt de wereldwijde coffee industrie gedomineerd door slechts 5 grote multinationals. Ze hebben ze prijs voor de consumenten verhoogd, terwijl alle waarde toegevoegde activiteiten in koffielanden eruit zijn verdwenen. Leverde dit wel een verhoogde kwaliteit op? Helaas niet. Deze multinationals begonnen bonen van een verschillende herkomst te mengen om een uniforme smaak te creëren, een saaie smaak. Als je kijkt naar de winst die deze multinationals maken, zijn ze begonnen een gemiddelde kwaliteit koffiebonen te gebruiken. Koffiekwaliteit en unieke smaak werden ingeruild voor hogere winstmarges met behulp van technologie in plaats van vakmanschap. Kunnen we hier iets aan doen? Ja zeker, met uw hulp kunnen we een verandering maken in de koffie industrie.

Hoe? Callati Coffee zal investeren in apparatuur om de koffiebonen te roosteren en te verpakken. We zullen deze apparaten naar koffieboeren in Rwanda, Colombia, Nicaragua en Peru brengen. Samen met ons team zullen we deze bonen omzetten in de allerbeste koffie. Deze koffie wordt bij jou thuisbezorgd tegen lagere prijzen die u verwacht voor premium koffie.

Callati Coffee start een proces dat het evenwicht in de wereldwijde koffieketen herstelt, waardoor meer economische waarden in het koffieproducerende land wordt gecreëerd. Wanneer de directe handel zich ontwikkelt en verbeterd, zal Callati steeds meer koffieboeren in verschillende landen gaan helpen. Het uiteindelijke doel is dat deze landen volledig onafhankelijk van ontwikkelingshulp worden.

Probeer nu het Callati proefpakket

In het proefpakket zit:

  • 1KG Colombia
  • 1KG Peru
  • 1KG Rwanda

Colombia:

Een zoetige body met een balans van bloemig en fruitig als ondertoon. Door een nasmaak van pure chocolade heeft deze koffie een redelijk zoete afdronk.

Peru:

Een ondertoon van chocolade en honing met een duidelijke aanwezigheid van tropisch fruit en sinaasappel bloesem. Deze smaken gaan goed samen in een espresso.

Rwanda:

Een volle koffie met een zoet tintje van aardbei, papaya en blauwe druiven met een hoge intensiteit. Bij gebruik van filter koffie zit er vooral vleugjes van blauwe druif, aardbei en tropisch fruit in. Bij een espresso wordt de toon gelegd op vijg, papaya,

-10%
Callati Coffee koffiebonen
Close

Callati proefpakket

66.50 59.95 excl. BTW
In het proefpakket zit:1KG Colombia1KG Peru1KG Rwanda
Callati Colombia
Close

Callati Colombia 1KG

22.95 excl. BTW
Een zoetige body met een balans van bloemig en fruitig als ondertoon. Door een nasmaak van pure chocolade heeft deze koffie een redelijk zoete afdronk.
Callati Peru
Close

Callati Peru 1KG

20.50 excl. BTW
Een ondertoon van chocolade en honing met een duidelijke aanwezigheid van tropisch fruit en sinaasappel bloesem. Deze smaken gaan goed samen in een espresso.
Callati Rwanda
Close

Callati Rwanda 1KG

22.95 excl. BTW
Een volle koffie met een zoet tintje van aardbei, papaya en blauwe druiven met een hoge intensiteit. Bij gebruik van filter koffie zit er vooral vleugjes van blauwe druif, aardbei en tropisch fruit in. Bij een espresso wordt de toon gelegd op vijg, papaya,