Blogs

Drink je geen koffie voor de training? Hier zijn 5 redenen om te beginnen!

sporten

Koffie als ontdekking

Wist je dat het drinken van koffie voor de training het lichaam veel voordelen biedt? We hebben de 5 belangrijkste redenen voor u waardoor heerlijke koffie een vast onderdeel wordt van uw actieve levensstijl.

De helft van de Amerikanen begint de dag met koffie en volgens recent onderzoek kan fysieke training na het ledigen van een kopje aromatische drank bijdragen tot gewichtsverlies. Sommige studies over koffie en cafeïne hebben aangetoond dat atleten die vóór de training cafeïne gebruikten, ongeveer 15% meer calorieën verbrandden tot 3 uur na de training, in vergelijking met degenen die een placebo kregen. De dosis die deze effecten veroorzaakte was 4,5 mg cafeïne voor elke kilogram lichaamsgewicht. Dit betekent dat voor een vrouw die 68 kg weegt, de effectieve dosis ongeveer 300 mg cafeïne is, wat zich vertaalt in het bedrag dat we vinden in 340 gram gezette koffie, die we meestal elke ochtend drinken.

Als je koffie altijd als een verslaving hebt beschouwd die je niet wilt stoppen, zul je gelukkig zijn wetende dat het echt een superfoodeigenschap is (het heeft veel voedingswaarden). En als je regelmatig oefent, kun je dankzij cafeïne nog meer baat hebben bij training. Hier zijn 5 redenen waarom u koffie kunt behandelen als onderdeel van een actieve levensstijl en 5 principes die uw conditie op een gezonde en veilige manier verbeteren.

Verbetering van de bloedsomloop

Japans onderzoek, dat onlangs is uitgevoerd, heeft zich gericht op de effecten van koffie op de bloedsomloop voor mensen die niet regelmatig koffiedrinken. Elke deelnemer aan de studie dronk een kopje koffie van 140 gram met gewone of cafeïnevrije koffie. Later beoordeelden de wetenschappers de bloedstroom in de vingers, wat een vrij nauwkeurige indicator is die laat zien hoe goed de kleinste haarvaten in ons lichaam werken. Mensen die gewone koffiedronken (met cafeïne) ondervonden een 30% toename van de bloedstroom gedurende de periode van 75 minuten, vergeleken met mensen die een cafeïne houdende drank dronken. Het is de moeite waard te onthouden dat een betere circulatie een betere oxygenatie van de spieren tijdens de training betekent wanneer ze erg veel zuurstof nodig hebben.

Het vermindert pijn

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois hebben ontdekt dat het nuttigen van cafeïne in een dosis die overeenkomt met 2 tot 3 kopjes koffie, een uur voor een ronde van 30 minuten intensieve lichaamsbeweging, de waargenomen spierpijn vermindert. Conclusie? Cafeïne kan je helpen om jezelf een beetje meer te geven in je training tijdens krachttraining, wat leidt tot nog meer spierkracht en kracht.

Het verbetert het geheugen

In een van de recent gepubliceerde studies aan de John Hopkins University blijkt dat cafeïne het geheugen tot 24 uur na het drinken verbetert. Wetenschappers gaven mensen die niet dagelijks koffiedrinken, 200 mg cafeïne of een placebo na 5 minuten een reeks foto’s te hebben bekeken. De volgende dag werd aan beide groepen gevraagd om deze foto’s te onthouden en het bleek dat mensen uit de groep die cafeïne kregen een significant beter resultaat behaalden. Deze verbetering van het breinwerk kan een echte zegen zijn tijdens het sporten, vooral als ze specifieke oefeningen en routine vereisen.

Spierbescherming

In dierstudies die zijn uitgevoerd aan de universiteit van Coventry, hebben sportwetenschappers ontdekt dat cafeïne helpt om het verlies aan spierkracht dat optreedt bij veroudering in balans te brengen. Dit beschermende effect werd waargenomen in zowel het diafragma, de belangrijkste spier die verantwoordelijk is voor de ademhaling, als de skeletspieren. Deze resultaten geven aan dat pitabroodje met mate van cafeïne de algehele conditie helpt behouden en het risico op verwonding door veroudering vermindert.

Het geeft de spieren meer brandstof

Een recente studie gepubliceerd in de Journal of Applied Physiology toonde aan dat een kleine hoeveelheid cafeïne die direct na het sporten wordt geconsumeerd, ook kan bijdragen aan onze gezondheid, vooral bij duursporters die elke dag trainen. Studies hebben aangetoond dat, in vergelijking met het nemen van alleen koolhydraten, de combinatie van cafeïne en koolhydraten spierglycogeen verhoogt met 66% in 4 uur na intensieve training. Glycogeen, een soort koolhydraat dat in de spieren wordt opgeslagen, dient tijdens de training als een uiterst belangrijke energiebron en biedt brandstof die kracht en uithoudingsvermogen biedt. Door deze reserves te verhogen, maak je tijdens de volgende oefeningen je vaardigheid om nog zwaardere en langere oefeningen te doen.

Geef een reactie