Biologisch afbreekbare koffiecups

Oceano Coffee

Het geheim van composteerbare capsules

Lekkere koffie drinken zonder afval te produceren!

Koffiecapsules zonder schuldgevoel. Het geheim ligt in het materiaal dat wordt gebruikt in Oceano’s plantaardige capsules. We maken ze volledig van suikerrietafval en suikerriet. Dit betekent dat de capsule onder bepaalde omstandigheden volledig kan worden afgebroken tot compost.

De meeste koffiecapsules gebruiken een aluminium of plastic zakje om de koffie vers te houden, maar dat doen wij niet. Aluminium laat niet alleen een vies giftig spoor achter na verwijdering , maar is ook niet-hernieuwbaar en vereist veel energie en chemicaliën om te produceren. In plaats daarvan heeft Oceano een plantaardige zuurstofbarrière ingebouwd om de koffie vers te houden. Dit betekent dat de hele capsule kan worden gekauwd en uitgespuugd door onze kleine microbiële vrienden, waarbij biomassa, CO2 en water achterblijven.

In tegenstelling tot de plantaardige kunststoffen die bij de productie van Oceano wordt gebruikt, worden de meeste conventionele koffiecapsules gemaakt van op aardolie gebaseerde kunststoffen. Micro-organismen kunnen deze materialen niet verteren, en dus blijven ze er vanaf waardoor de capsule niet wordt afgebroken.

Ook aluminium capsules zijn verre van duurzaam (zelfs als ze worden gerecycled). Om aluminium te verkrijgen, moet er bauxiet gedolven worden. Helaas wordt dit voor het overgrote deel gevonden in het regenwoud. Op het moment dat er een bauxietmijn wordt geopend midden in het regenwoud ontstaat er enorm veel schade aan de natuur. Echter op langere termijn is de schade nog veel groter van een dergelijke mijn omdat dit het natuurlijk evenwicht van het grondwater aantast. De gehele flora en fauna in een omtrek van tientallen kilometers hebben hier veel last van en zal een ware metamorfose ondergaan. Helaas niet in het voordeel. Dus stop met het onnodig gebruiken van grondstoffen die veel schade toebrengen aan de toch al bedreigde regenwouden. Wil je toch aluminium capsules blijven gebruiken, besef dan bij elke kop koffie wat je doet… (Helaas worden op dit moment nog minder dan 25% van alle gebruikte “echte” Nespresso© capsules ook daadwerkelijk teruggebracht naar Nespresso©.)

Koffie met de kracht en de puurheid van de oceanen

Oceano Coffee is geïnspireerd door de kracht en pracht van de oceaan. Maar we weten allemaal dat het niet de goede kant opgaat met onze oceanen. We zijn met zijn als mensheid hard bezig om het leven eruit te halen en te vullen met ons afval. Vanuit KoffiePro willen we hier iets tegen doen. Door onze koffie te drinken steun je de oceaan. Wij steunen namelijk met een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van Oceano Coffee een paar organisaties die echt wat doen voor de oceaan. Denk hierbij aan The Ocean Cleanup, maar denk ook  aan organisaties die de strijd van Ali Tabrizi  (bekend van de Netflix documentaire Seaspiracy) steunen. Drink Oceano Coffee en steun de oceanen. 

We hebben op dit moment drie heerlijke smaken eerlijke koffie die het beste uit je machine halen en jou en je gasten laten genieten van een met zorg samengesteld kopje koffie. En elk kopje koffie is zo vers als het maar zijn kan. Binnen 15 seconden nadat de bonen zijn gemalen, worden de capsules gevuld met de gemalen koffie. Die blijft daarna heel lang (minimaal 1 jaar) vers, doordat deze luchtdicht wordt afgesloten door de Green Ring.

Oceano Coffee Lungo

Deze koffie is speciaal bedacht om het maximale uit 5,5 gram gemalen koffie te halen. De maling van de bonen en de samenstelling van de bonen zijn zo gedaan dat er ook voor een kop koffie, zoals we die in Nederland gewend zijn (110ml), een heerlijke krachtige koffiesmaak wordt gegenereerd. Voor de echte liefhebbers, maar ook voor mensen die graag een “normale” kop koffie willen drinken, maar dan met het gemak van een Nespresso© compatible apparaat. Deze koffie is verkrijgbaar in Master Boxen van 12 x 10 stuks (12 doosjes van 10 stuks) of in een groot verpakking van 100 stuks, waaruit direct gepakt kan worden. Ideaal voor bij een Aequinox Sumatra of een Aequinox Java.

Oceano Coffee Lungo
Oceano Coffee Espresso

Oceano Coffee Espresso

Genieten van een perfecte espresso alsof je op dat terras aan zee zit in Italië? Dan moet je normaal gesproken toch al snel een beroep doen op een barista. Nu komt het gewoon uit een capsule die ook nog eens 100% plantaardig is. Een fantastische kop espresso, of een hele mooie basis voor een cappucino. Deze samenstelling is bedooeld voor een kopje van 40ml. Maar dat kun je zelf natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak. Donker gebrandde 100% Arabica bonen maken van deze espresso een topper.   Voor de  liefhebbers van een echte espresso, maar ook voor mensen die graag een “sterke” kop koffie willen drinken, maar dan met het gemak van een Nespresso© compatible apparaat. Deze koffie is verkrijgbaar in Master Boxen van 12 x 10 stuks (12 doosjes van 10 stuks) of in een groot verpakking van 100 stuks, waaruit direct gepakt kan worden. Ideaal voor bij een Aequinox Sumatra of een Aequinox Java.

Oceano Coffee Classico

Italië is het espressoland bij uitstek. De smaak van een espresso is daar bijna geperfectioneerd. De ideale mix van bonen, branding en maling hebben ze daar tot een ware kunst verheven. Daarom hebben wij deze smaak voor alle liefhebbers “gewoon” in een capsule gestopt. Niet denken dat we het lekkerder kunnen maken. Maar “in de buurt komen van” was ons doel. Volgens onze barista’s aardig gelukt.

Voor de liefhebbers van een klassieke Italiaanse Espresso en natuurlijk voor iedereen  die graag van een klassieker wil genieten, maar dan met het gemak van een Nespresso© compatible apparaat. Deze koffie is verkrijgbaar in Master Boxen van 12 x 10 stuks (12 doosjes van 10 stuks) of in een groot verpakking van 100 stuks, waaruit direct gepakt kan worden. Ideaal voor bij een Aequinox Sumatra of een Aequinox Java.

Oceano Coffee Classico
Callati Coffee koffiebonen

Heeft u toch liever koffiebonen? Dat is geen probleem. Bij Koffiepro bieden we koffiebonen aan waar de boeren een eerlijke prijs voor krijgen.