Blogs

Hoe Creëer je de Perfecte Koffiebeleving bij Jou op Kantoor?

Wanneer je vroeger ergens op kantoor kwam nam iedereen altijd genoegen met een ‘standaard’ kopje koffie. Tegenwoordig verwacht men veel meer van de koffie op een kantoor. De kwaliteit van jouw koffie en koffiemachine stralen uit hoe de zaken gaan binnen jouw bedrijf.

Ook verwachten mensen snel bij koffie die zij buitenshuis drinken alles bevat waar men naar verlangt. Dit is natuurlijk makkelijk praten, maar hoe creëer je deze perfecte beleving bij jouw klant, zakenpartner of medewerker bij jou op kantoor? Lees hier alles in deze blog!

Zorg voor een goede kwalitatieve basis voor je koffie.

De kwalitatieve basis bestaat uit twee dingen: de kwaliteit en de smaakbeleving. Dit betekent niet alleen dat je rekening moet houden met het kopen van verse en kwalitatief goede bonen, maar ook in welke machine jouw kopje koffie wordt klaargemaakt.

Een volautomatische koffiemachine zal ongetwijfeld een smaakvolle koffie produceren. Kies je voor een halfautomaat dan kun je specialere koffievarianten maken, echter moet iemand op jouw kantoor wel begrijpen hoe dit moet.

De invloed van de watertemperatuur.

Wil jij zeker weten dat jouw koffie op te optimale smaak is? Houd er dan rekening mee wat de temperatuur van het water is, deze hoort namelijk onder het kookpunt te zijn. Wanneer het water te heet is zal de koffiebitter gaan smaken. Wanneer de watertemperatuur te laag is zal de koffie zuur, flauw en waterig gaan smaken.

Daarnaast is het belangrijk om te de kwaliteit van het water te checken. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van de koffie en koffiemachine. Wanneer het water verwarmd wordt, wordt er calcium afgezet. Wanneer dat water niet wordt gefilterd heet dit als gevolg dat er een vernauwing optreedt van de buisjes waar het water doorheen moet stromen in de koffiemachine. Bovendien is het ook zo dat er kalk kan ontstaan in het koffieapparaat waardoor je geconfronteerd kan worden met verschillende gevolgen. De koffiemachine zal niet meer het water goed kunnen verwarmen en ook zal de koffie-extractie niet altijd gelijk zijn, hierdoor kan de koffie een nasmaak krijgen. Ook het regelmatig ontkalken van de koffiemachine is een must voor de optimale smaakbeleving van jouw koffie.

KoffiePro - Koffiemachines Zakelijk

Enkele afsluitende tips!

  • Ontkalk je koffiemachine regelmatig voor een optimale smaakbeleving.
  • Controleer de kwaliteit van het water, wist je dat de water hardheid effect heeft op de kwaliteit van de koffie?
  • Zorg voor een optimale temperatuur, bij een goede machine is dit handmatig in te stellen.

Geef een reactie