Blogs

Is koffie in capsules gezond?

oceano cups doosjes

Voordat we deze vraag beantwoorden, moeten we met zekerheid zeggen dat een dergelijke oplossing handig is. Uw favoriete versie van uw koffie bereiden is nog nooit zo kinderlijk eenvoudig geweest. Het volstaat om de capsule in de koffiemachine te plaatsen en op de knop te drukken om na een korte tijd een aangenaam moment in een kopje met een warme infusie door te brengen. Zoals we uit ervaring weten, behoren snelle en onmiddellijke producten niet tot de groep van de gezondste. Is de koffie in capsules hetzelfde?

In winkels kunnen we kiezen uit het assortiment capsule-koffiezetapparaten. De apparatuur heeft minder bekende en meer gerenommeerde fabrikanten in haar aanbod. Hun gemeenschappelijke kenmerk is absoluut het principe van de operatie. De uitdrukkingen verschillen echter in het uiterlijk en de kwaliteit van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Naast het feit dat het bereiden van een drankje eenvoudig en snel is, is een ander voordeel het feit dat het apparaat geen extra reiniging of wassen vereist.

Laten we naar het hoofdonderwerp of naar de capsules zelf gaan. In een capsule zijn er meestal tussen de 5 en 7 gram versgemalen koffie. We kunnen kiezen uit een breed scala aan melanges en smaken, waarbij u uw favoriete espresso, latte, cappuccino of macchiato klaarmaakt. En dit is het geheim van de kwaliteit van deze uitdrukkingen. De diversiteit en samenstelling van aluminium of plastic capsules, die de aroma’s van versgemalen koffie beschermen, bepaalt dit. Zo’n verpakking wordt pas geopend op het moment van extractie, d.w.z. het water onder druk stroomt erdoorheen, waardoor een aromatische drank kan worden verkregen.

oceano koffiecups

Wat zullen we binnen vinden?

In één verpakking vinden we meestal tussen de 5 en 7 gram versgemalen koffie, die in hermetische capsules is afgesloten. Smaak en aroma komen alleen vrij als we de capsule in de koffiemachine plaatsen en het koffiezetten starten. En dit is het geheim van de kwaliteit van deze uitdrukkingen. De diversiteit en samenstelling van aluminium of plastic capsules, die de aroma’s van vers gemalen koffie beschermen, bepaalt dit. Zo’n verpakking wordt pas geopend op het moment van extractie, d.w.z. het water onder druk stroomt erdoorheen, waardoor een aromatische drank kan worden verkregen.In de winkelrekken vinden we een breed scala aan mixen en smaken, zodat we je favoriete espresso, latte of cappuccino kunnen bereiden. De inspiratie voor producenten was om de koffie te matchen die in cafés wordt geserveerd. Bij het maken van hun apparaten wilden ze ervoor zorgen dat elke gebruiker van de koffiemachine zichzelf thuis kon trakteren. Helaas heeft deze vrijheid ook zijn beperkingen, omdat de capsule is gewijd aan een specifiek model. Voordat we apparatuur kopen, moeten we daarom overwegen wat voor soort koffie we het meest verzorgen.

Is het echter zeker zo kleurrijk als het op het eerste gezicht lijkt?

Met de kwaliteit van deze koffie, kan deze zeer verschillend zijn. Dit komt door de extracten die mechanisch worden verwerkt. Dit is de meest populaire manier om de kwaliteit van de grondstof waaruit ze zijn bereid te “coveren”. We kunnen het niet identificeren nadat het proces is gemechaniseerd. Dit is echter de oplossing. Koop alleen capsules die natuurlijke koffie bevatten en het beste kunt u rechtstreeks importeren uit het land van herkomst. Vergeet niet dat de plaats van cultivatie, transport en zelfs opslag een enorme impact hebben op de latere smaak van het drankje dat in de privacy van uw huis wordt bereid!

We zullen je voorstellen aan Furan. Wat is dit? Dit is een zeer giftige stof die ontstaat, onder andere met vacuüm voedselverpakking. Furan is het eindproduct van talrijke biochemische transformaties, die onderhevig zijn aan aminozuren die aanwezig zijn in voeding. De grootste hoeveelheid giftige verbinding komt in het lichaam tijdens het drinken van koffie. Het bleek dat de hoogste concentratie in de koffie uit de capsule voorkwam, maar ze waren nog steeds niveaus binnen de aanbevolen normen. Volgens een van de Spaanse onderzoekers die deelnamen aan het experiment: dit komt omdat hermetisch afgesloten capsules niet toelaten dat de zeer vluchtige furan vrijkomt, en de koffiezetapparaten die worden gebruikt om dergelijke koffie te zetten gebruiken heet water en druk, waardoor de schadelijke verbinding wordt geëxtraheerd. We kunnen wat furan kwijtraken. Wanneer onze koffie klaar is, begint deze te verdampen. Hoe meer het verloren gaat, hoe langer de drank in een mok of beker zit. Niet iedereen houdt echter van koude koffie …

Furan-toxiciteit werd eerst op dieren getest. De resultaten toonden aan dat de toxische verbinding voornamelijk carcinogeen is – het verhoogt de incidentie van lever-, galblaas- en darmkanker aanzienlijk. In het geval van vertegenwoordigers van homo sapiens, wordt furan geabsorbeerd in de darm en via het ademhalingssysteem, vooral tijdens het roken. Zwangere vrouwen zouden hem moeten vermijden! Toxine heeft het vermogen om het navelstrengbloed en de placenta in de zich ontwikkelende foetus te penetreren. In het menselijk lichaam wordt furan afgezet in de lever en de nieren. Dit is het gevaarlijkst. Tijdens het metabolisme wordt een nog meer toxische verbinding gevormd die een effect heeft dat de cellen van ons lichaam beschadigt.

Het is niet alles. Capsule-makers stellen ons ook in staat om onze favoriete melkfabriek te gebruiken. Als we tevergeefs een goedkoper apparaat kopen, zoek dan een container voor verse melk erin. Wat zullen we vinden? Natuurlijk, de toevoeging van melk in capsules! Dit is niet de gezondste en lekkerste oplossing, maar het is het populairst bij producenten van apparaten voor het bereiden van koffie met één druk op de knop. Het is de moeite waard eraan te denken dat ze meestal magere melkpoeder gebruiken en soms alleen melksmaakstof van chemisch verkregen melkeiwitten. Het klinkt vreselijk, maar het heeft voordelen. Dit product bevat geen lactose, wat zal worden gewaardeerd door mensen die lijden aan intolerantie voor deze organische verbinding.

Raak echter niet in paniek.

Eerst wordt poedermelkachtig melkpoeder bereid door verdamping van koemelk. Dit betekent dat de grondstof grondig is getest, vers is en een hoge biologische kwaliteit heeft. Het doet geen pijn om te kwetsen, maar hoe meer we de producten verwerken, hoe meer voedingsstoffen ze verliezen. We willen u ook kalmeren als het gaat om het koffie-extract zelf. Ondanks de hoge concentratie van furan in capsules, zouden we een tiental van dergelijke koffies per dag moeten drinken om de aanvaardbare normen te overschrijden, wat nogal onmogelijk lijkt. Als we heel voorzichtig willen zijn, voordat we een aromatische drank gaan verdienen, laten we dan 2 minuten wachten. In de eerste minuten verdampt de furan snel en verliest hij zijn significante inhoud.

Geef een reactie