Blogs

Koffie met melk, melk met koffie of koffie met schuim? Types van melkkoffies.

JAVA cappuccino

Wat zou de perfecte koffie voor u moeten zijn? Als je kiest voor milde smaken met delicate, bittere tonen gedomineerd door een melkachtige basis, dan is deze gids iets voor jou. Leer hoe u de beste melkkoffie in drie stappen kunt bereiden: zet de beste espresso, kies melk en verander ze vervolgens in een zachtschuim. Na deze rechte weg naar uw perfecte cappuccino of latte, zal uw espressomachine u begeleiden. Druk op de knop en zie: zo wordt je perfecte koffie gemaakt.

espresso soorten

Hoe moet je een perfecte espresso brouwen voor melkkoffies?

De basis van elke goed voorbereide melkkoffie is de perfecte espresso, die verantwoordelijk is voor de intensiteit van de smaak van de hele drank. Wat we krijgen, hangt van veel factoren af: het type geselecteerde korrel, de dikte van het malen, de bereidingswijze en de temperatuur. Voorstanders van delicate smaken moeten gokken op mengsels van koffie op basis van een grotere hoeveelheid Arabica en de molen op de hoogste of gemiddelde graad zetten. Als we echter de voorkeur geven aan het feit dat de basis van onze melkkoffie een sterke, intense espresso is, kunnen we een bittere robusta met een hoger gehalte aan cafeïne kiezen en de granen fijn malen.

Wat zou de perfecte espresso moeten zijn voor melkkoffie? Goed gemalen en gebrouwen bonen geven een donkere essentie met dikke schuim. Het is schuim dat een van de bepalende factoren is voor kwaliteit. Het moet een hazelnootkleur, een romige textuur zonder grote bubbels hebben en ongeveer 5 minuten op het oppervlak van de koffie blijven. Dankzij zo’n espresso blijven de smaak en het aroma van elke koffiedrank lang in de mond.

Hoe moet je melk schuimen voor koffie?

Het belangrijkste onderdeel van een koffiedrank is melk. We kunnen het eenvoudig van een kartonnen doos in een kopje met koffie of een patroon van echte Italiaanse barista’s gieten om een perfecte cappuccino, latte of mokka te maken. Dus in plaats van te dromen over je favoriete specialiteit uit de beste cafés, maak jij pluizig, melkachtig schuim klaar – een onvervangbaar element van de beste melkkoffie.

Schuimende melk – wat zou melkschuim in koffie moeten zijn?

De meeste barista denken aan het opschuimen van melk – professioneel genoemd texturen – is een kunst. Correct gemaakt schuim moet een dikke, vrij compacte consistentie hebben met zeer fijne luchtbellen. Het kan geen grote bubbels bevatten, die niet alleen de ontwikkelde textuur, maar ook de smaak vernietigen, want waar er te veel lucht is, voelen we het niet meer. Specialisten merken ook op dat als na het opschuimen van grote luchtbellen verschijnen, we na een poging de indruk van een onaangename droogheid zullen hebben.

Perfect melkschuim moet romig en fluweelachtig zijn. De dichtheid – het kan semi-vloeibaar of zeer compact zijn – en de hoogte wordt naar wens of recept geselecteerd voor een koffiedrankje.

Welke melk voor koffie?

Bij het bereiden van melkschuim is het ook belangrijk om de juiste melk te kiezen. Er is een geloof dat het belangrijkste het hoge vetgehalte is, maar hij beslist niet over goed schuimen, maar over het eiwit. Meestal hebben deze waarden een impact, daarom wordt aangeraden om ongeveer 3,5 procent melk te gebruiken. Ondanks de regel dat hoe meer vet, waarschijnlijk meer proteïne, we de labels moeten lezen en niet bijvoorbeeld moeten beslissen voor 7,5% gecondenseerde melk, vaak toegevoegd aan koffie. Het is te dik om te schuimen.

Temperatuur is ook belangrijk. Als we melk bereiden in een espressoapparaat, moet deze koud zijn en na het schuimen een temperatuur van ongeveer 55-67 ° C bereiken. Bij een hogere temperatuur verliest het zijn zachte zoete smaak en kan het zelfs onaangenaam bitter worden. Het is ook onmogelijk om dik, romig schuim te krijgen. We hoeven ons echter geen zorgen te maken, want een goed apparaat zorgt voor de ideale temperatuur. In sommige koffiezetapparaten vinden we ook de functie van het bereiden van koud melkschuim, dat geschikt is voor verschillende soorten bevroren koffie. Met de thermische decanter kunt u de melkversheid langer behouden. Het is elegant en comfortabel en kan gemakkelijk in de koelkast worden gezet. Het houdt buiten een lage temperatuur vast. De melk is perfect koel en altijd klaar om te kloppen voor romige mousse.

Moeten we alleen maar koemelk kiezen voor melkachtig schuim? Als we lactose in de voeding willen verminderen of gewoon koffie met plantaardige melk willen, moeten we koffie niet opdienen. Slagmelk is het meest geschikt voor soja- of havermelk. Voor zachtere schuim kunnen we het ook van amandelen gebruiken. Een goede keuze is ook kokosmelk, die we voor het schuimen enigszins moeten verdunnen tot de consistentie van klassieke koemelk. Te dicht, we mogen niet doden.

Schuimen van melk in een koffiemachine en welke koffiemachine gebruiken voor koffie latte en cappuccino.

Hoe de gemakkelijkste en beste schuimen en melken? Gebruik een espressoapparaat voor koffie. De resultaten van de laboratoriumtest met het melkopschuimsysteem hebben aangetoond dat het ideale schuim kan worden verkregen: alleen bestaande uit microbelletjes, romige consistentie en een perfecte temperatuur van 64,7 ° C. Ervaring met een suikerklontje op het schuim toonde aan dat het dik is en lang zijn textuur behoudt. Na het schuimen was er meer schuim in het vat achtergebleven dan melk

Types van melkkoffies

Wat voor soort koffie wil je vandaag? Klassieke cappuccino, opvallende latte macchiato, eenvoudig flat white of misschien iets speciaals? Ongeacht wat u kiest, u bereidt het in enkele ogenblikken voor met de espressomachine met melksysteem. U kunt ook de koffiemaster spelen en uw eigen recept samenstellen met behulp van een aanraakscherm of een applicatie. Zoek eerst met één druk op de knop welke zuivelkoffie u in uw keuken kunt maken.

Hoe maak je een cappuccino?

De geschiedenis van cappuccino hangt nauw samen met de ontdekking van de eerste druk-espressomachines en het begin van cafés in Europa. Aan het begin van de twintigste eeuw waren koffiezetapparaten zo complex en moeilijk te gebruiken dat ze op speciale plaatsen moesten worden gezet. Tegenwoordig kan deze drank thuis worden gemaakt door op een knop op het display te drukken.

De cappuccino die we kennen, is bedacht door de Italianen. Zij waren het die begonnen met het toevoegen van opgeschuimde melk aan de koffie. De cappuccino-ingrediënten zijn espresso en opgeschuimde melk. Welke verhoudingen van koffie tot melk moeten de perfecte cappuccino hebben? Om een ​​cappuccino volgens Italiaanse normen te maken, combineert u 25 ml espresso en 100 ml melk, die na schuimen ongeveer 125 ml bereiken. Het karakteristieke crèmekleurige cappuccino schuim moet een dikte van ongeveer 2 centimeter hebben en de hele drank moet een volume van 150 ml hebben. Traditioneel wordt cappuccino in verwarmde vorm geserveerd – we kunnen de speciale functie van het koffiezetapparaat gebruiken – dikwandige kopjes. Dankzij hen zal koffie niet snel afkoelen. We kunnen het donzige schuim versieren met kaneel, cacao of, zoals barista’s, met koffiebrouwsels.

In Italiaanse huizen die voor ontbijt cappuccino drinken. Haar bestellen in het restaurant voor lunch of diner wordt beschouwd als onwetendheid en gebrek aan vertrouwdheid.

Hoe maak je een koffie latte?

De koffie latte is even populair onder liefhebbers van koffiemelk. Het werd opgericht in Italië, maar kreeg een bredere groep fijnproevers dankzij de ontwikkeling van Amerikaanse cafés die dit soort drank gingen serveren. Delicate latte wordt van oudsher geserveerd als ontbijt. Latte-koffie bestaat uit gelijke hoeveelheden melk en koffie.

Om latte koffie te maken, giet je espresso gewoon in warme, opgeschuimde melk. Dankzij deze volgorde behoudt het een intense, vrij sterke smaak van de infusie. Latte-koffie moet worden geserveerd in hoge, transparante glazen met een inhoud van ongeveer 240 ml. Om een latte als een café te krijgen, kun je er ook een geselecteerde gearomatiseerde siroop aan toevoegen, zoals een noot of vanille.

Hoe maak je een espresso macchiato en gelaagde koffie latte macchiato?

Een drankje vaak verward met koffie latte is latte macchiato, wat betekent “gekleurde melk” in het Italiaans. Wat is het verschil tussen koffie latte en latte macchiato? De manier van voorbereiding en uiterlijk. Als je een latte macchiato wilt maken, giet je de espresso langzaam in een warme melk met schuim en creëer je een karakteristieke, effectieve laag. Om een ​​gelaagde koffie op een zelfgemaakte manier te bereiden zonder het gebruik van een espressomachine, moeten we de koffie voorzichtig op de zijkant van het glas schenken. Dit vereist echter veel oefening.

Een koffiezetsysteem met een opschuimsysteem maakt in enkele ogenblikken een gelaagde latte macchiato. Decoratieve latte macchiato moet worden geserveerd in een hoog, transparant glas met een lange lepel, die we alle lagen mengen voor het drinken. Het is een uitstekende keuze voor fans van echte zuivel, milde koffie. Als we echter sterke, stimulerende koffie verkiezen, alleen zacht geborsteld melk, kies dan voor espresso macchiato. Het wordt gevormd na het toevoegen van slechts 2-3 theelepeltjes melkachtig schuim aan een intense essentie. Het is de perfecte koffie voor een slokje, waarbij de delicatesse van melk en de intensiteit van koffie worden gecombineerd.

Koffie flat white – wat is dat en hoe maak je het?

Sinds een aantal seizoenen geven trendy koffieproevers langzaam cappuccino en latte op voor plat wit, dat naar ons kwam uit Australië of Nieuw-Zeeland. Haar populariteit kan te maken hebben met het nastreven van een huiselijke, ongebonden sfeer, die wordt benadrukt door de manier van serveren in een gewone beker of een grote beker. Koffie flat white is een dubbele espresso met hete, vettige melk. Zoals de naam al aangeeft in deze “platte” koffie, wordt geen hoog, dik schuim gebruikt. Het is een drankje net op tijd om te genieten van de aangename, rustgevende warmte na een zware, drukke dag. Het kan worden gezegd dat het verwijst naar de trend van troostmaaltijden of genotvoeding, die wordt geassocieerd met huiselijke warmte en de hygge-filosofie, die ervan uitgaat dat men geluk zoekt in trivialiteiten.

Hoe melkkoffie met chocolade te maken? Recept voor Italiaanse mokka.

Als we echt koffieplezier willen, moeten we beslissen om een milk mokka drankje te maken. We bereiden mokkakoffie op basis van latte en voegen basischocolade toe aan de basis ingrediënten. Wij lossen de chocolade op of gebruiken het in poeder. Mokka kan gemakkelijk gemaakt worden met de espressomachine met een extra functie om warme chocolademelk te bereiden met 3 niveaus van dichtheid. We kunnen het eindelijk versieren met slagroom, chocolade glazuur of specerijen.

Geef een reactie