Klimaatverandering dreigt de koffie industrie uit te vagen.

Een recente studie laat zien dat 60 procent van alle koffie (‘coffae’) soorten onder dreiging staan van uitsterven door het effect van opwarming en ontbossing in de belangrijkste regio’s van de wereld waar deze planten groeien.

DUURZAAMHEID

Lekker zo’n koffiemomentje, maar wat zou het fijn zijn als we dat over 100 jaar nog steeds kunnen voortzetten.

PERFECTIE

Niets minder dan het allerbeste, óók voor de wereld & onze medemens, maar dat is eigenlijk toch logisch?

KoffiePro - Thailand
KoffiePro - Onze Koffie

Echt goede koffie,
wat is dat dan?

Arabica vormt grofweg 60% van de wereldwijde productie van koffie, het stamt af van de oorspronkelijke koffiebomen zoals ooit gevonden in Ethiopië. Van oudsher wordt deze koffiesoort als van hogere kwaliteit gezien dan de Robusta variant.

KoffiesoortCoffea Arabica
Hoogte1.300 – 1.500 m
Temperatuur15 – 24 °C
Groeiperiode7 jaar

Callati koffiebonen

Callati Coffee is de uitdaging aangegaan, met een koffiebranderij en een vakkundige barista, om met Single Estate koffiebonen, koffieliefhebbers te verrassen. Dit resulteerde in prachtige koffies op basis van Italiaanse Espresso smaken. Voor Callati is smaak en de kwaliteit erg belangrijk, maar op nummer één komen de werk- leefomstandigheden in het land van herkomst. Om deze redenen is Callati Coffee begonnen met vier projecten te (onder)steunen in Rwanda, Colombia, Nicaragua en Peru.

Callati Coffee koffiebonen