Rwanda Rushashi: Diep in de binnenlanden van Afrika is nog veel winst te behalen bij het verbeteren van de leefomstandigheden van families die een bestaan hebben in de koffieteelt.

Hoe mooi is het om te zien dat het juist daar heel anders kan. We hebben hier tegen je verwachting in juist te maken met de meest vooruitstrevende koffieboeren die je je kunt voorstellen. Niet alleen qua techniek, maar ook door organisaties die opkomen voor de rechten van vrouwen te betrekken bij het runnen van de koffieboerderijen.

Rushashi is een voorbeeld voor hoe je koffieplantages op een duurzame manier kunt managen. Constante kwaliteitsverbetering en verbetering van alle processen gaan hier hand in hand. Heel professioneel!

Laten we niet vergeten dat we hier te maken hebben met mooie complexe koffie, die de afgelopen jaren al veel internationale prijzen heeft gewonnen. We zijn dan ook blij dat we je deze koffie kunnen aanbieden, waarmee je ook nog bijdraagt aan betere omstandigheden en daardoor meer stabiliteit in dit roerige land.

Kenmerken van Rwanda Rushashi:

CULTIVARS

Arabica Bourbon types: French Mission, Jackson, Mbirizi, Pop 3303/21

ALTITUDE

1,700 – 2,000 meters above sea level

NOTABLE

Since 2016, we are pioneering “village lots”. We have two lots collected from of our favourite collection point lots on the cupping table: Minazi and Burimba. Organically produced (not certified), Fair Trade certified, emphasis on women empowerment, several Cup of Excellence awards.

PROCESSING

fully washed and triple fermented: all coffee is hand picked, depulped, dry fermented for 12 hours, double wet fermented (2 x 18 hours), washed with mountain water, shade dried, then sun dried on raised beds.

Naturals are shade dried, then sun dried and consistently turned to achieve the lowest possible amount of defects.

RECOMMENDED IKAWA PROFILE

After some tinkering, we finally got the air flow right on the “TSU Washed 1” profile, getting the look of these beans as uniform as possible (Rwandan beans tend to look darker than they taste). This roast makes the washed lots into sweet fruit bombs and allows the tea and floral notes to shine as well. For the natural, we use Sebastiaan Geistdorfer’s great and simple natural profile below.

Blijf op de hoogte van
onze laatste ontwikkelingen

Samen staan wij sterk. Ben je benieuwd hoe je kunt bijdragen aan een betere missie? Of hoe KoffiePro jouw organisatie kan helpen bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wij denken graag met je mee en dragen oplossingen aan.